Monday, February 8, 2010

skolah owh skolah

Hari ni skolah macam DICK. aku punyalah bersusah payah kelam kabut hentam itu hentam ini pagi tadi nak gosok baju dan jahit lencana (kerja last min). pastu pegi skolah jalan gila babi laju. jalan jalan jalan, akhirnya sampai lah skolah. huh dengan hati yang leganya aku berbaris bersama rakan sekelas ku. budak budak yang datang lambat kene berdiri.

masa perhimpunan, si Aziah (pengetua skolah) membebel lah macam biasa, pasal datang lewat lah, lencana takda lah, name tag tak penah wujud, and so on. Hari ni atha tak lewat, hahahh improve beb! time time die tengah membebel tuh, dak dak cine, geng geng Soon Kwong tuh bercakap cakap macam kat pasar borong. pastu Aziah suruh sume dak dak kelas A and B berdiri. tak pasal pasal kowt. yang pedihnye. kelas aku di announcekan kelas paling terkotor dan paling tak bertanggungjawab. sampai name Pn.Koh pun kene petik. bukan stakat petik jea, kene katai pulak tuh. Aziah : "you Pn.Koh, tak payah lah nak duduk memerap je kat dalam lab tuh, tengok tengok lah budak budak kelas you nih. ni tengok lah nih, kelas kotor, time perhimpunan bercakap!" pastu si Koh berbulu jea. sampai nangis kowt!

lepas jea perhimpunan, dak kelas A and B kene syarah kejap ngan IB dan Salmizan. si (name cikgu ni aku tak ingat) pegi petik name aku sebagai contoh plajar bermasalah. "tu tengok tu, atha aillah tu. bertapa selekehnye die. dengan rambut panjangnye, lencana takdenye" (aku baru jahit kowt!). kimak jea cikgu cikgu sekarang nih.

Habis kene syarah masok kelas. Pn. Koh dah standby dah kat pintu (dengan muka tensyennye). membebel bebel. kelas kotor. "atha, awak yang buat jadual bertugas. kenape tak siap?!" dorang dorang sume tengok aku dengan muka tak puas hati.

fatafakk man!, dorang nak cepat pada masa yang sama nak hasil kerja macam Pablo Picasso. aku mintak bahan tak nak kasi. suruh aku carik sendiri. gua takda duet bhaii. ade yang kate "atha ko laen kali taknak buat jangan buat arh", "ko laen kali takyah jadi pak sanggup lah ta, menyusahkan jea". my word would be fuck off! aku tak nak la weyh buat benda benda tu. dah korang yang mintak tolong. aku pun dah cukup baik dah nak tolong. bodoh!

budak budak kelas aku ni memang dah cukup bengap. dorang suruh buat background. kita tanyalah nak warna apa. dorang kata, suka hati lah. so bila dah beli, comment banyak, demand banyak.




ciao~

8 comments:

hafyz_dinh said...

pengetua ko x CYY pulak...
bapak laa...
die bagus sangat ke???

but as i know...
Atha memang pelajar bermasalah dowh..
ko xkenal ke die 2???
masalah gile babi...
walaupon begitu, aku boleh layan kepala die...
u rock man...!!!
hahaha...

and as for your "clastmite"
ko maki je sekor2...
hahaha...
diorang engat lepak kat mapley ke sedap2 nak "mengorder"...
hahaha...

p/s; CYY = Cam Ye Ye

Ataticu said...

hahahhahh,

tu arh, cam ye ye jea doee.
aku dah nak maki dah dak dak ouh.
tapi nasib baik dorang sempat mintak maaf kat aku.


p/s: atha is baik, sopan, bersih, cool, handsome, dan segalanyalah :P

hafyz_dinh said...

p/s; hafiz is lagi baik, lagi sopan, lagi bersih, lagi cool, lagihandsome dan lagi segalanya dari atha... =P =)

Ataticu said...

huiihh, nie lak leh jadi nih.
nak lebih lebih jea mamat nih.

nie blog atha so atha jea yang boleh lebih dari segalanya

HAHAHAHAA!! *evil lough

hafyz_dinh said...

amek laa atha...
orang2 cool x bergaduh pown dalam blog..
hahahaha... =P

Ataticu said...

ceh!
ayat matang shial!

:D

Haryesta Mistyra said...

Atha, aku bukan classmate kau yg bengap2 tu yeah... and kau patut kecuali kan nama aku laaaaaaa pandai!

huhh..
and satu agy.. yg cikgu taktahu name tu pn EZREEN. sile tuka.. :)

and aku tak pandang kau ngan muke tak puas hati k. aku cool je. tak cam bdk laen NARROW minded. tq.

Anonymous said...

True. I can never forget that day! Cuak dan bengang the whole dayy. -__- nvm. Chill lah, chipset. :)