Saturday, April 10, 2010

The Past

aku rindu. aku rindu. aku rindu.
kini, masa semakin cepat. makan makin tak kenyang. mandi makin tak basah.

aku nak bagi tawu kau orang. yang aku rindu. rindu zaman muda muda dulu. aku riang je dulu. masa PMR pun. rasa biasa aja. tak menggelabah ayam macam sekarang. aku fikir nak seronok je. tak fikir pasal perempuan. tak fikir pasal jerawat di muka. wahh. "if only i could turn back time"

kalau boleh. aku memang nak. nak kembali ke asal. nak kembali seperti dulu. kawan kawan aku semakin ramai menjauhi. college, kerja, family.. aku ingat lagi. dulu kita selalu lepak kat belakang sekolah. kat tepi tandas. cerita pasal masalah masig masing. kakadang kita memang tak ada kerja. sampai pak guard sekolah pun marah. ingat tak? dulu kita selalu duduk beramai ramai. di platform tingkat empat tu? masa koko cari masalah, masa balik cari masalah. itu lah kerja kami.

sekarang, semuanya dah lenyap. aku nak bagi tau korang. memang korang senior aku. aku dah anggap korang macam adik beradik aku sendiri dah. sebab aku tak pernah ada kawan macam korang. tapi sekarang. semua dah sibuk dengal hal masig masing "building career"

di manakah semua itu menghilang?
kita selalu tricking di belakang sekolah. bila first time dapat trick. rasa lain. rasa gembira sangat. bagaikan suatu matlamat hidup telah dikecapi. rasa, "im out of this world". sekarang? dapat flip dari tingkat satu pun rasa macam dapat pencil jea. aku nak perasaan itu semua kembali. dress up aku pun dah lain sekarang. aku tak suka. sebab aku dah makin meniru gaya orang lain. aku rindukan gaya aku yang dulu.





aku tak suka. asyik memikir pasal perempuan. dulu aku kuat main game. kuat tengok tv. suka melukis. tak fikir pun perihal kedudukan di sekolah.

sekarang memang dah terer. dah terer, dah semakin berlagak. dah semakin angkuh. dah semakin mementing diri. itu bukan aku. aku tak seperti itu. dulu...


if only i could turn back time...

3 comments:

Haryesta Mistyra said...

so, conclusion is ,

atha had changed.

the end.

Haryesta Mistyra said...

credits to me ,naemah and izdham okay. ingat tuw.

Ataticu said...

Ahahahh, yeah :\